Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Maşină de lux, plină cu ţigări de contrabandă

mercedes-r320-001Un bărbat de 38 de ani a fost reţinut de poliţiştii de frontieră ieşeni după ce a fost prins în timp ce transporta cu o maşină de lux peste 7.600 de pachete de ţigări. Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, cu sprijinul informativ al ofiţerilor Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, au depistat, miercuri seară, un bărbat cu cetăţenie în România şi Republica Moldova, care conducea un autoturism de lux, marca Mercedes, în care erau ascunse, în locaşuri special amenajate, în praguri decupate, locul roţii de rezervă, în portbagaj, dar şi în toată caroseria maşinii aproximativ 7.600 pachete de ţigări.
La controlul amanunţit, poliţiştii de frontieră au descoperit asupra bărbatului şi suma de 4.000 de euro  a căror provenienţă urmează a fi stabilită, cel în cauză fiind reţinut pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.
 
Bărbatul a declarat că nu avea cunoştinţă despre existenţă ţigaretelor, el trebuind doar să transporte autoturismul din municipiul Bucureşti în municipiul Iaşi.

Ţigările, în valoare de peste 15.000 euro, maşina în valoare de aproximativ 20.000 euro şi banii au fost reţinute de poliţiştii de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

Cel în cauză este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de colectare, deţinere, transportul de bunuri sau mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă, fiind reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*