Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Cotnari, vinul românesc apreciat la concursurile internaţionale

Concursurile Internaţionale de Vinuri sunt cele care adună sute şi mii de probe de vin, din întreaga lume, iar acei “arbitrii internaţionali” (juriul) îi fac fericiţi pe unii producători, iar pe alţii puţin trişti, prin notele pe care le acordă.

Chişinău, Berlin şi Paris sunt Concursurile Internaţionale care s-au desfăşurat deja la acest început de an 2013.Prezenţa la aceste Concursuri a vinurilor de Cotnari, a impresionat din nou “judecătorii”, care au urcat de cinci ori COTNARIUL pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.
Grasa de Cotnari din producţia anilor 2011, 2000, 1989 şi 1982, dar şi Tămâioasa de Cotnari din producţia anului 2011 sunt cele cinci vinuri medaliate cu aur.Alte 10 vinuri de Cotnari, la fel de bune ca şi cele de pe prima poziţie, s-au mulţumit doar cu argintul, chiar dacă au obţinut cam aceleaşi note.

Regula Concursurilor Internaţionale stabileşte ca numai 30% din vinurile participante pot obţine medalii de aur.Atât vinurile care stau “dosite” în Tezaurul de la Cotnari (1982, 1898, 2000) cât şi vinurile tinere (2010, 2011, 2012) obţin rezultate foarte bune la marile Concursuri Internaţionale şi sunt bine apreciate şi de către consumatori.

Aceste rezultate arată faptul că tradiţia calităţii vinurilor Companiei Cotnari se păstrează şi se transmite de la o generaţie la alta. Sunt rezultate care onorează atât pe noi, cei de la Compania Cotnari, cât şi pe mulţi români, la fel ca şi rezultatele sportive obţinute pe plan internaţional”, a declarat Constantin Deleanu, preşedintele Companiei Cotnari.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*