Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Premieră pentru copii la Teatrul „Luceafărul”

fram, usrul polar- premiera Luceafarul IasiInspirată de romanul cu acelaşi titlu al lui Cezar Petrescu, cea mai nouă producţie a Teatrului ieşean pentru Copii şi Tineret aduce în lumina reflectoarelor un personaj faimos, Fram, ursul polar. Opţiunea repertorială este inedită, titlul fiind înscris pentru prima dată pe afişul curent după reperul `90. Pe lângă ocazia de a le intermedia întâlnirea artistic cu un personaj celebru, realizatorii spectacolului speră implicit şi că vor stârni apetitul pentru lectură al tinerilor, reamintindu-le, prin spectacol, de unul dintre marile romane de gen scris de un autor român. Premiera este programată duminică, 3 martie, ora 11,30, la sala mare a Teatrului pentru Copii ”Luceafărul”. Preţul unui bilet la premieră este de 10 lei.
 
“Am realizat adaptarea romanului lui Cezar Petrescu şi am pus în scenă acest text în principal din două motive. În primul rând, pentru a vorbi indirect despre sentimentul profund de nostalgie care ne leagă de locul naşterii, de locul unde am deschis ochii, unde am început să descoperim lumea. Şi apoi, pentru a evidenţia ideea că iubim în egală măsură locul în care ne desfăşurăm profesional, că suntem foarte ataşaţi de fiinţele dragi. Sînt două lucruri care rezumă drama lui Fram, ursuleţul polar, dorul de locul natal şi iubirea pentru arta care l-a fascinat, circul. Circul e o lume fantastică, iar Cezar Petrescu nu a ales-o întâmplător. Circul e o lume a ludicului, o lume fascinantă, stranie, care îmbină comicul cu dramaticul”, a declarat Constantin Brehnescu, regizorul spectacolului.
 
Scenografia spectacolului este imaginată de experimentata artistă Axenti Marfă, de la Teatrul Naţional Iaşi, coregrafia, de Ligia Delia Grozdan, de la Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi, iar muzica, de Radu Sandulovici.
 
În rolul lui Fram apare actriţa Iulia Deloiu Trif, în distribuţie figurând şi Doina Iarcuczewicz (Dresoarea), Paul Sobolevschi (Leone), Ionuţ Gânju (Îngrijitorul), Liliana Mavriş Vârlan, Ionela Arvinte, Viorel Vârlan (Clovni), Liviu Smântânică (Doctorul), Raluca Pintilie (Un ziarist), Gigi Şfaiţer (Un vânător), Cătălin Cucu (Directorul), Aurelian Diaconu (Un ziarist), Cristian Gheorghiu (Un vânător).

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*